28 Octombrie 2014

IFC imprumuta Garanti Leasing cu 7 mil. euro pentru IMM-uri



IFC, institutie financiara membra a grupului Banca Mondiala, a acordat un credit de 7 milioane euro Garanti Leasing Romania pentru finantarea IMM-urilor, cu o alocare speciala de 4 milioane de euro pentru finantarea proiectelor pentru eficienta energetica si energie regenerabila.

Acesta este al treilea imprumut destinat IMM-urilor pe care IFC il acorda unei institutii ale grupului Garanti in Romania si este primul adresat Garanti Leasing, se arata intr-un comunicat al IFC, noteaza Mediafax. De asemenea, este primul imprumut IFC adresat unei institutii financiare din Romania care vizeaza proiecte in domeniul eficientei energetice si a energiei regenerabile, a declarat seful misiunii IFC in Romania, Ana Maria Mihaescu.

Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) este parte a grupului Garanti Romania din 2010, grup care mai reuneste Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) si Garanti Credite Ipotecare. De la inaugurare, compania a acordat peste 700 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 40.000 de contracte de leasing. IFC a investit in Romania peste 2,2 miliarde dolari din 1990.



Citeste si