INDAGRA 2014 s-a desfasurat in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2014 la centrul Romexpo din Bucuresti, acesta fiind cel mai important eveniment agricol din Romania. Fermieri din toate partile tarii au fost prezenti la deschidere, alaturi de oficialitati si companiile care ofera servicii pentru industria agricola. Bancile au fost si ele prezente cu reprezentanti, oferind credite pentru investitii sau pentru finantarea capitalului de lucru al fermierilor.

O banca de top din Romania a avut, insa, o abordare neconventionala, postand pe fatada turnului in care isi are sediul o reclama inedita la creditele APIA. Mai multi alpinisti au coborat cele 15 etaje ale cladirii de birouri situata chiar in fata Romexpo, purtand in spate pancarte in forma de litere.

Reprezentantii bancii au spus ca au gasit aceasta solutie nonconformista si convenabila pentru a face ceva deosebit cu ocazia INDAGRA, atragand astfel atentia asupra creditelor pentru agricultura pe care institutia le ofera. In opinia lor, campania de guerrilla marketing desfasurata cu ocazia INDAGRA este mai eficienta decat prezenta directa la eveniment, unde oricum toate bancile asalteaza fermierii cu oferte si brosuri.

Urmariti coregrafia celor 8 alpinisti in filmul de mai jos.

Citeste si:

Un credit pentru subventii APIA este un imprumut punte pentru finantarea capitalului de lucru al fermierilor sau firmelor din sectorul agricol care au de incasat subventii de la APIA (Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura) prin schema de plata unica pe suprafata. Practic, banca finanteaza fermierul cu o suma de bani necesara pentru ca acesta sa isi poata desfasura activitatile agricole pana cand statul ii va plati subventia aferenta.

Avantajele unui astfel de credit tin de rapiditatea obtinerii finantarii si gama variata de garantii acceptate de banci, de multe ori fiind suficienta doar cesionarea adeverintei emise de APIA. Majoritatea bancilor finanteaza intre 80% si 90% din valoarea subventiei pe care fermierii o au de incasat de la APIA.

Mai multe detalii despre Platile pe Suprafata in 2014 gasiti pe site-ul APIA.