Compania Ernst&Young Assurance Services va audita situatiile financiare de sfarsit de an ale Bancii Nationale a Romaniei in perioada 2014-2018, dupa ce a castigat prin licitatie un contract in valoare de 1 milion lei (227.000 euro), cu TVA, in ultimii cinci ani auditul fiind asigurat de KPMG.

Contractul presupune servicii de auditare in conformitate cu Standardele Internationale de Audit a situatiilor financiare ale bancii centrale aferente anilor 2014-2018, intocmite in conformitate cu Normele pentru organizarea si conducerea contabilitatii Bancii Nationale a Romaniei si potrivit principiilor si regulilor contabile prevazute de Standardele Internationale de Raportare Financiara aplicabile bancilor centrale, recunoscute de Banca Centrala Europeana, relateaza Mediafax.

La licitatia eletronica organizata de BNR au fost depuse patru oferte, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. Contractul a fost atribuit la inceputul lunii octombrie, avand o valoare fara TVA de 810.000 lei, mai redusa fata de estimarea initiala, de 1,1 milioane lei, fara TVA.

Anterior, in perioada 2009-2013 situatiile financiare ale bancii centrale au fost auditate de KPMG, iar Deloitte si-a dat avizul pentru rapoartele anuale din perioada 2006-2008.

Citeste si:
Consultantii spun o poveste cu gazele si crocodili: Romani,...
Consultantii spun o poveste...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri