2 Decembrie 2014

Cinteza, BNR: Bancile romanesti vor fi testate, in octombrie 2015; as vrea ca tot sistemul sa fie evaluat



Bancile din Romania vor fi supuse, cel mai probabil in octombrie 2015, unui exercitiu de evaluare cuprinzatoare (AQR), inaintea intrarii in mecanismul de cooperare cu Banca Centrala Europeana (BCE), a declarat directorul Directiei Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Nicolae Cinteza, citat de Agerpres. Cinteza a avut in aceasta saptamana prima intalnire cu reprezentantii BCE, in acest sens.

"Din punctul meu de vedere vor fi probleme la AQR, de aceea am pus saua pe banci sa provizioneze asa cum trebuie", a declarat Cinteza.

In octombrie , mai multe banci care activeaza si in Romania, printre care Eurobank, Piraeus Bank si National Bank of Greece din Grecia, si Erste, Raiffeisen si Volksbank din Austria au obtinut rezultate slabe la testele efectuate de BCE, inclusiv din cauza dificultatilor intampinate in Europa de Est.

Eurobank, Piraeus Bank si National Bank of Greece au picat testele realizate de Banca Centrala Europeana (BCE), in conditiile in care evaluarea a indicat ca acestea nu aveau capital suficient la finalul anului trecut.



Citeste si