"Un numar de 4.245 de persoane a depus ieri, 14 aprilie, si astazi, 15 aprilie (pana la ora 10.00), la sediile teritoriale ale administratiei fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale. Situatia pe regionale este urmatoarea: DGRFP Iasi – 709 persoane, DGRFP Brasov – 651 persoane, DGRFP Galati – 568 persoane, DGRFP Bucuresti – 548 persoane, DGRFP Ploiesti – 496 persoane, DGRFP Cluj – 490 persoane, DGRFP Timisoara – 413 persoane, DGRFP Craiova – 370 persoane,", se arata in comunicat.

Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie de numere, in vederea acordarii de premii in bani, persoanelor fizice rezidente si nerezidente in Romania, detinatoare de bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.

Loteria bonurilor fiscale se organizeaza lunar si consta in extragerea aleatorie de numere, astfel:

  • un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9;
  • un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale. Loteria bonurilor fiscale poate fi organizata si ocazional dupa cum urmeaza: cu ocazia sarbatorilor legale; in situatiile in care la extragerile lunare nu exista castigatori doua luni consecutive; in alte situatii stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice.

La extragerile lunare participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii. Extragerea se realizeaza in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara. La extragerile ocazionale participa bonurile fiscale emise in intervalul calendaristic anterior organizarii extragerii, stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice. Extragerea se realizeaza dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale. Rezultatele extragerilor sunt publicate pe site-ul A.N.A.F.