Idea Bank, fosta Romanian International Bank, cumparata la finele anului 2013 de catre grupul financiar polonez Getin Holding, se va lansa oficial in Romania pe 22 aprilie 2015, moment in care vor fi prezentate si intentiile proprietarului bancii pentru piata bancara romaneasca.

Inainte de a fi preluata de Getin Holding, RIB era controlata de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni americani. Cei doi detineau fiecare cate 44,7% din actiuni. RIB este prezenta pe piata romaneasca din 1998, avand 34 de sucursale, dintre care 15 in Bucuresti.

Romanian International Bank a parcurs un proces de rebranding si a devenit Idea Bank, odata intrat sub umbrela Getin Holding. De asemenea, banca si-a mutat sediul central, precum si divizia de recuperare a creantelor, in doua etaje ale Hermes Business Campus.

Getin Holding mai desfasoara activitati, pe langa Polonia si Romania, in Rusia, Ucraina si Belarus, in domeniul bancar, al intermedierilor financiare, asigurarilor si al leasingului. Grupul financiar polonez, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia. Czarnecki detine in prezent 55,8% din actiunile Getin Holding.

Citeste si:
Idea::Bank anunta o platforma de economisire online. Ce dobanzi ofera?
Idea::Bank lanseaza...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati selleri au primit creditul lansat de eMAG si Idea Bank