"La 2 ani de la deschidere, sucursala din Romania a TBI Bank EAD Sofia a continuat cresterea, activele sucursalei depasind 400 milioane lei, respectiv cu 26% mai mult decat la finalul primului an de activitate. Urmare a continuarii investitiilor in reteaua de unitati si sistemul IT, sucursala inregistreaza pierdere de 1,9 milioane de lei in 2014. Dar, asa cum se angaja inca de la lansare (...) a continuat perioada de doi ani de consolidare a businessului", se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Astfel, banca se asteapta ca 2015 sa fie primul an cu profit. In ceea ce priveste portofoliul de credite, cea mai mare parte este reprezentata de IMM-uri, iar incepand cu acest an, banca va lansa produse pentru persoanele fizice. TBI Bank EAD Sofia este detinuta de grupul financiar TBIF Financial Services NV, prezent in Romania de peste 13 ani in servicii financiare-leasing, credite de consum si carduri de credit, prin TBI Leasing IFN si TBI Credit IFN.

Activele TBI Bank EAD Sofia erau, la finalul lui 2014, de 245,4 milioane de euro, din care 146 milioane de euro reprezinta creditele catre companii si persoane fizice. Sucursala are 86 de angajati si deserveste 12.700 de clienti.