In sistemul bancar romanesc a aparut un nou jucator, dupa ce TBIF Financial Services BV a inceput operarea in Romania a TBI Bank, ca sucursala a TBI Bank EAD Sofia.

Totodata, banca a deschis 3 agentii in Bucuresti.

"Dupa 11 ani de prezenta operationala in Romania, ca un semn al angajamentului nostru pe termen lung in sectorul financiar, incepand cu data de 22 martie 2013 am deschis TBI Bank Bucuresti, ca sucursala a TBI Bank EAD Sofia. Este un pas natural de completare a portofoliului de produse si servicii dedicate clientilor nostri si pietei, in general”, a declarat Florentina Mircea, directorul executiv al bancii.

TBI Bank se va pozitiona, in principal, ca o banca de retail si pentru IMM-uri si se va dezvolta pe modelul de business deja existent prin cele doua entitati ale grupului, TBI Credit – credite de consum si carduri de credit si TBI Leasing – leasing financiar dedicat IMM-urilor. La toate acestea se vor adauga produsele bancare de economisire si creditare si o gama larga de servicii.

"Am alocat resurse importante acestei noi constructii, investind in structura operationala si in sistemul IT. Dorim sa valorificam atat expertiza echipei TBI, cat si prezenta teritoriala si, nu in ultimul rand, un portofoliu valoros de clienti. Ne propunem un prim an, 2013, cu active de peste 100 milioane euro si profit la final de an", a mai spus Florentina Mircea.

Dezvoltarea retelei de agentii va continua cu deschiderea a 5 sucursale in tara, incepand cu Iasi si Constanta, plus doua noi sucursale in Bucuresti.

TBI Bank este parte a grupului TBIF Financial Services care include, de asemenea, companii de servicii financiare, precum TBI Credit, TBI Leasing si TBI Auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
eMAG testeaza impreuna cu Idea Bank un credit pentru magazinele online