Sergiu Oprescu, seful Alpha Bank, il inlocuieste pe Radu Gratian Ghetea la conducerea ARB

Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank, va prelua conducerea Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in contextul in care a expirat mandatul lui Radu Gratian Ghetea, aflat de 15 ani la sefia organizatiei. Ghetea ramane totusi presedintele de onoare al ARB, conform deciziilor luate in Adunarea Generala.

"Vicepresedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului in prima sedinta. Consiliul Director este organul deliberativ si decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani", se arata intr-un comunicat al asociatiei. Totodata, au fost alesi in caliatate de membri ai consiliului Catalin Parvu (directorul general al Piraeus Bank), Gabriela-Stefania Gavrilescu (director general adjunct al BRD) si Luminita Delia Runcan (director general adjunct al Bancii Transilvania, divizia de risc). Laurentiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea si Cornel Theodor Stanescu isi continua mandatele de membri, anunta Mediafax.

Ghetea a facut parte din conducerea ARB 17 ani, dintre care 15 ani a ocupat pozitia de presedinte. Conducerea executiva este asigurata in continuare de Florin Danescu. Radu Ghetea va pleca si de la conducerea CEC Bank, unde Ministerul Finantelor l-a propus ca presedinte - director general pe Enache Jiru, seful Trezoreriei. Pana la aprobarea schimbarilor de la banca de stat, Ghetea isi va continua insa activitatea in aceeasi functie.

Constituita in mai 1991 ca asociatie profesionala, Asociatia Romana a Bancilor are in prezent 39 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine. ARB este membra a Federatiei Bancare Europene din 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene si face parte din 26 de organisme nationale lucrative privind dezvoltarea si perfectionarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancara pune la dispozitie peste 800 de specialisti care participa la cele 23 de comisii tehnice ale asociatiei.

Citeste si:
Ce credite au acordat băncile din România în lunile de pandemie
Ce credite au acordat băncile...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri