"Ne confruntam cu efecte post criza pe piata, dar trendul pozitiv economic ne-ar putea ajuta sa depasim provocarile si oferi resursele necesare pentru a combate aceste dificultati. De asemenea, stim ca in timp ce cresc din ce in ce mai mult, fondurile de pensii sunt investitori atenti care inteleg foarte bine domeniile in care investesc. Suntem mult mai atenti decat inainte, in felul in care abordam volatilitatea pietei si riscurile si in care ne adaptam trendurilor economice. Cateodata pare ca nu exista raspunsuri definitive in ceea ce priveste reglementarile", a spus Ion Giurescu (foto).

Declaratiile au fost facute la evenimentul CEE Pension Investment Forum, organizat de World Pensions Council & Bursa de Valori Bucuresti.

"In prezent, concentrarea ASF se muta mai mult pe investitii, pe diversificarea activelor si in ceea ce priveste supervizarea si monitorizarea acestea se fac foarte mult pe baza analizei de risc. Am avut chiar o discutie in acest sens cu colegii mei, care sunt investitori in speical pe Pilonul II, pe piata de imobiliare. Acum sunt mai multe lichiditati si este un segment foarte atractiv si vom vedea in viitor ce se va intampla. Avem nevoie sa mentinem al doilea pilon drept stalpul sistemului de pensii private si sa-l bazam pe incredere si pe o buna colaborare cu politicienii", a mai spus Ion Giurescu.

Sursa foto: Media XPRIMM