"Nu sunt implementate politici de control de capital, nu sunt inchise bancile si nici nu sunt limitate operatiunile. Clientii Piraeus Bank Romania beneficiaza de prevederile privind garantarea depozitelor prin Fondul de Garantare a Depozitelor de pana la 100.000 de Euro. Banca Nationala a reglementat foarte clar interventiile actionarilor tuturor bancilor, inclusiv ai celor din Grecia. Exista un protocol foarte clar, cu reguli precise privind interferenta actionarilor", arata banca, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Piraeus Bank Romania este subsidiara locala a bancii elene Piraeus. Toate operatiunile sunt localizate si integrate politicilor pietei bancare din Romania, reglementate de BNR, precizeaza institutia de credit. Piraeus Bank are active de doua miliarde de euro, lichiditati peste media pietei si solvabilitate de 12,7%. In total, Piraeus Bank Romania are 300.000 de clienti in cele 120 de sucursale din tara.

Bancile elene sunt inchise pana la 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic, in Grecia, sume de pana la 60 de euro. Zona euro se pregateste pentru intrarea Greciei in incapacitate de plata, in aceasta saptamana, dupa ce a refuzat sa prelungeasca finantarea tarii, in urma anuntului surprinzator al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum.

Vineri noaptea, Tsipras a anuntat ca vrea sa organizeze la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor de reforma ale creditorilor, iar Parlamentul a aprobat duminica aceasta propunere.