22 Iulie 2015

Remi Vrignaud, Allianz-Tiriac Asigurari: Putem acoperi daune de 700 mil. euro in caz de cutremur major



Allianz-Tiriac Asigurari are suficienta capacitate financiara pentru a acoperi daune in valoare de peste sapte sute de milioane de euro, in caz de cutremur major, afirma Remi Vrignaud, CEO al companiei.

"Rezultatele exercitiului coordonat de ASF privind pozitia financiara a asiguratorilor, in conformitate cu cerintele de solvabilitate (curente si viitoare), respectiv capacitatea de a face fata unor situatii extreme evidentiaza soliditatea financiara a Allianz-Tiriac Asigurari. Compania detine capitaluri proprii mult peste cerintele actuale de solvabilitate fiind, in plus, pregatita pentru tranzitia la noul regim de solvabilitate (Solvency II), ce va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016", a declarat Remi Vrignaud (foto).

In opinia sa, "Allianz-Tiriac Asigurari este in masura sa-si respecte in totalitate obligatiile contractuale chiar si in cazul suprapunerii unor scenarii exagerate, greu de imaginat din perspectiva posibilitatii de a se intampla concomitent. Compania are suficienta capacitate pentru a acoperi daune in valoare de peste sapte sute de milioane de euro, in caz de cutremur major".

Potrivit Allianz, cifra ia in calcul un scenariu de cutremur cu severitate chiar mai mare decat cea proiectata in cadrul exercitiului derulat de ASF. "Dupa achitarea / provizionarea obligatiilor de despagubire, Allianz-Tiriac ar ramane cu o solvabilitate de peste 100%, conform noilor cerinte de solvabilitate impuse de regimul Solvency II".

Daca vorbim despre riscuri catastrofice, pentru asiguratorii din Romania (si nu numai), reasigurarea reprezinta singura optiune viabila.

"Este important sa intelegem scopul acestui exercitiu coordonat de ASF: acela de a identifica vulnerabilitati majore, eventual prezente la nivel extins in interiorul pietei, la nivelul jucatorilor, care ar putea genera manifestarea unor riscuri sistemice. Or, blocarea mecanismelor de reasigurare, prin intrarea, in acelasi timp, a tuturor reasiguratorilor in incapacitate de plata - in paranteza fie spus, concomitent cu producerea unui cutremur major in Romania - reprezinta cu adevarat un scenariu improbabil, extrem, as spune chiar imposibil. Sa nu uitam ca vorbim despre reasiguratori diferiti, care au capacitati semnificative de retinere a riscurilor catastrofice de pe diverse piete (nu numai din Romania), ceea ce inseamna implicit o larga dispersie in subscrierea portofoliilor. In consecinta, daca vorbim despre riscuri catastrofice, pentru asiguratorii din Romania (si nu numai), reasigurarea reprezinta singura optiune viabila pentru asumarea obligatiilor specifice acoperirii acestora", mai spune Remi Vrignaud.

"Toata lumea trebuie sa fie constienta ca asigurarile reprezinta o parghie unica si extrem de importanta prin care oamenii din Romania - o tara cu expunere ridicata la riscul de cutremur - isi pot pune la adapost averea", a conchis directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.



Citeste si