Asociatia nu sustine cresterea salariilor in sectorul bugetar din cauza legislatiei stufoase care genereaza o birocratie inutila si care consuma nejustificat resursele financiare ale companiilor. De asemenea, asociatia mentioneaza ca firmele multinationale au fost avantajate pana acum, deoarece ANAF a inceput abia in 2015 controlul preturilor de transfer practicate de anumite companii internationale, in timp ce IMM-urile romanesti au facut subiectul multor investigatii, scrie Mediafax.

AOAR isi mentine cerinta privind acceptarea consolidarii fiscale pentru grupurile de firme romanesti, similar tratamentului aplicat companiilor multinationale, unele profitand din plin de acest avantaj, asa cum rezulta din primele inspectii ale ANAF in legatura cu tema preturilor de transfer.

Simpla retorica bazata pe pozitiile formale detinute, dublate de controverse politice sterile, nu face decat sa creeze noi dificultati mediului de afaceri, ducand la cresterea neincrederii in politicile economice promovate de Guvern si Parlament, inghetarea investitiilor, reducerea numarului de locuri de munca, stagnare economica si teama pentru viitor, se mai arata in comunicatul AOAR.

Membrii AOAR sustin ca Romania nu-si poate permite mentinerea unei astfel de atmosfere, nociva pentru mediul de afaceri, motiv pentru care cere fortelor politice sa depaseasca negocierea unor prevederi fiscale punctuale si sa propuna Romaniei un Pact pentru Dezvoltarea Eonomica pana in anul 2025 sau 2030.