Profitul net al bancii s-a situat la 190,2 milioane lei, fiind mai mare cu 5,1%.

"Rezultatul include impactul modificarilor reglementarilor contabile valabile din data de 1 ianuarie 2015, in sensul ca, in conformitate cu acestea, contributia la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a fost inregistrata in momentul generarii obligatiei de plata si nu a fost amortizata pe parcursul intregului an. Efectul acestei schimbari a reglementarilor contabile este vizibil doar in situatiile financiare preliminate si insumeaza 40,5 milioane lei in 2015 si 36,6 milioane de lei in 2014. Daca nu ar fi existat aceasta schimbare, profitul brut in semestrul I 2015 ar fi fost de 266,81 milioane lei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Veniturile operationale au urcat cu 11%, la 965 milioane lei.

Pe de alta parte, cheltuielile operationale au fost de 484,34 milioane lei, in crestere cu circa 20%. Soldul creditelor nete a crescut cu 13,4% fata de sfarsitul anului trecut, la 22,25 miliarde lei, desi au fost scoase din bilant imprumuturi de 438 milioane lei.
In acelasi timp, totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti a fost mai mare cu 6,2%, ajungand la aproape 31,92 miliarde lei, anunta Mediafax.

"Suntem multumiti de rezultatele Grupului Financiar Banca Transilvania pe primul semestru al anului. Acestea reflecta faptul ca atat in privinta cererii organice, cat si a achizitiei Volksbank Romania estimarile noastre au fost corecte si ne ofera perspective pozitive in viitorul imediat", a declarat Horia Ciorcila (foto), presedintele Consiliului de Administratie al BT.

Citeste si:

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 9,84% din totalul portofoliului de credite al Bancii Transilvania, coborand pentru prima data in ultimii ani sub pragul de 10%.

Banca Transilvania a avut cheltuieli nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare de 255 milioane lei, acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente si garantii ipotecare reprezentand in continuare peste 119,21%, valoare pastrata pe parcursul ultimilor doi ani.

Grupul avea la finele lunii iunie un sold total al provizioanelor de 2,39 miliarde lei, cumuland 10,75% din totalul creditelor.
Solvabilitatea bancii se plaseaza la 16,4%.

Banca a acordat in primele sase luni peste 67.000 de credite noi companiilor si persoanelor fizice, in valoare de 3,53 miliarde lei.
Numarul de clienti activi, persoane fizice si companii, a crescut cu 9% la 1,92 milioane de persoane.