Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania in functie de active, si-a majorat capitalul social cu peste 400,8 milioane de lei, prin emiterea unui numar similar de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu.

Dupa emiterea celor 400.824.753 de actiuni noi, capitalul social al bancii clujene a ajuns la peste 5,2 miliarde de lei, divizat in 5.215.917.925 de actiuni, fiecare avand o valoare nominala de 1 leu.

"Mentionam ca in prezent sunt in derulare operatiunile de inregistrare a majorarii capitalului social la Depozitarul Central (..) Reamintim investitorilor ca data platii actiunilor gratuite, aprobata de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Bancii Transilvania din data de 24.04.2019, este 05.08.2019 si beneficiaza de acestea investitorii care figureaza cu detineri de actiuni TLV la data de inregistrare, respectiv 02.08.2019", precizeaza banca intr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

La sfarsitul primului trimestru al acestui an, activele Bancii Transilvania au ajuns la 75,9 miliarde lei, iar creditele au crescut pana la 37,04 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 62,7 miliarde lei, din care 43,45 miliarde lei erau depozite ale clientilor persoane fizice, iar 19,24 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice. Profitul net al Bancii Transilvania la finalul primului trimestru a fost de 436,07 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri