Grupul OTP vrea sa se extinda in tarile in care sunt prezente banci elene cu probleme, precum Romania

Grupul ungar OTP vrea sa se extinda in tarile in care sunt prezente banci elene cu probleme, precum Bulgaria, Romania si Serbia, si se asteapta ca in regiune sa apara noi oportunitati de achizitie.

OTP Bank nu are in vedere, insa, si extinderea operatiunilor in Grecia, potrivit directorului general adjunct al grupului, Laszlo Bencsik, citat de portalul ungar Portfolio. Grupul a raportat vineri rezultate financiare, urmate de o conferinta de presa sustinuta la Budapesta, scrie Mediafax.

In Romania sunt active patru banci elene, acestea cumuland aproximativ 12% din activele sistemului bancar. Astfel, Eurobank controlaza Bancpost, National Bank of Greece detine Banca Romaneasca, in timp ce Alpha Bank si Piraeus Bank sunt prezente sub brand propriu.

Operatiunile din Romania ale bancilor din Grecia sunt considerate a fi printre activele cele mai valoroase si mai sigure ale acestora, avand in vedere situatia stabila a subsidiarelor locale ale institutiilor de credit elene si perspectivele economice bune ale Romaniei.

Directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, a declarat in mai multe randuri ca institutia de credit va lua in calcul noi achizitii dupa finalizarea integrarii Millennium Bank, preconizata a se incheia la finele acestui an.

Citeste si:
Visa: 4 instituții oferă soluția Tap-to-Phone în România. Ce bănci...
Visa: 3 bănci și Global...

OTP Bank Romania a finalizat, in luna ianuarie, achizitia Millennium Bank Romania, de la Banco Comercial Portugues, printr-o tranzactie in valoare de 39 de milioane de euro.

Sursa foto: OTP Bank/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri