OTP Bank nu are in vedere, insa, si extinderea operatiunilor in Grecia, potrivit directorului general adjunct al grupului, Laszlo Bencsik, citat de portalul ungar Portfolio. Grupul a raportat vineri rezultate financiare, urmate de o conferinta de presa sustinuta la Budapesta, scrie Mediafax.

In Romania sunt active patru banci elene, acestea cumuland aproximativ 12% din activele sistemului bancar. Astfel, Eurobank controlaza Bancpost, National Bank of Greece detine Banca Romaneasca, in timp ce Alpha Bank si Piraeus Bank sunt prezente sub brand propriu.

Operatiunile din Romania ale bancilor din Grecia sunt considerate a fi printre activele cele mai valoroase si mai sigure ale acestora, avand in vedere situatia stabila a subsidiarelor locale ale institutiilor de credit elene si perspectivele economice bune ale Romaniei.

Citeste si:

Directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, a declarat in mai multe randuri ca institutia de credit va lua in calcul noi achizitii dupa finalizarea integrarii Millennium Bank, preconizata a se incheia la finele acestui an.

OTP Bank Romania a finalizat, in luna ianuarie, achizitia Millennium Bank Romania, de la Banco Comercial Portugues, printr-o tranzactie in valoare de 39 de milioane de euro.

Sursa foto: OTP Bank/Shutterstock