La finele primului trimestru, valoarea bunurilor finantate se ridica la 69,8 milioane euro. Astfel, in trimestrul al doilea compania a accelerat vanzarile pana la circa 92 milioane euro.

"Prima jumatate din 2015 a readus volumul total de finantari noi incheiate la un nivel comparabil cu cel din perioada similara a anului 2008, inainte de momentul de debut al crizei financiare internationale, in principal pe fondul rezultatelor foarte bune din segmentul auto, din agricultura, echipamente medicale si IT", a declarat directorul general al companiei, Antoaneta Curteanu (foto).

Pe segmentul auto, incluzand autoturisme, autovehicule comerciale si utilitare, compania a inregistrat o crestere de 25% fata de primele sase luni ale anului trecut, iar finantarea de vehicule comerciale grele a consemnat un avans de 31%.

Citeste si:

Portofoliul de finantari al UniCredit Leasing a crescut cu 10%, la 644 milioane euro.

"Pentru sustinerea evolutiei pozitive a activelor, la sfarsitul semestrului I din 2015 UniCredit Leasing si-a marit fondurile proprii, prin cresterea capitalului social la suma de 20 milioane de euro", anunta reprezentantii companiei.

Compania face parte din grupul italian UniCredit, prezent pe piața din Romania si prin intermediul UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.