"Tomas Spurny a decis sa demisioneze si sa paraseasca pozitia de CEO la sfarsitul lunii septembrie 2015, dand curs altor oportunitati profesionale", se arata in comunicatul bancii detinute de Erste.

Tomas Spurny a indeplinit responsabilitatile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani si jumatate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare si redresare financiara a bancii.

"Tomas Spurny a asigurat conducerea bancii intr-o perioada cruciala pentru BCR. Au fost perioade pline de provocari, insa el a gestionat cu succes unul dintre cele mai complexe procese de restructurare de pe piata bancara romaneasca. BCR este pregatita pentru o noua perioada de crestere si performante comerciale. Sunt profund recunoscator pentru toate eforturile sale si ii urez lui Tomas mult succes in noile sale proiecte. In acelasi timp, suntem deosebit de incantati sa anuntam numirea lui Sergiu Manea drept CEO al BCR. El a avut o contributie majora la redresarea bancii si avem totala incredere in capacitatea sa de a conduce intreaga echipa a BCR, continuand eforturile de a consolida pozitia BCR de lider al sectorului retail si corporate", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

Sergiu Manea s-a alaturat BCR odata cu revenirea sa in Romania in anul 2012, dupa ce ocupase timp de 15 ani mai multe functii de management la nivel international, in segmentul de investment si corporate banking.

Citeste si:

Manea a ocupat pozitia de vicepresedinte Corporate & Banking Piete de Capital si Membru al Comitetului Executiv in cadrul BCR. In aceasta pozitie, bancherul a asigurat conducerea liniei functionale corporate supervizand diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reteaua de centre comerciale dedicate companiilor mici si mijlocii, investment banking, piete de capital, trazactii bancare & finantarea comertului, sector public & finantarea infrastructurii.

Inaintea mandatului actual, Manea a fost Managing Partner al Ithuba Capital, o compnaie de consultata pentru investitii private cu sediul in Viena, Austria. Intre 2005 si 2010, a fost Managing Director, Head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria Creditanstalt. Anterior, incepand cu anul 2000 a indeplinit mai multe roluri in domeniul Pietelor Financiare la ABN AMRO Bucuresti si Londra. Sergiu Manea si-a inceput cariera printr-o serie de pozitii detinute in cadrul unor institutii financiare de top precum ING Bank Romania, Citibank Romania si Bank Austria Creditanstalt in Bucuresti, Romania.

Sergiu Manea a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in anul 1995, iar ulterior a obtinut Masteratul in Finante la DOFIN Bucuresti.