8 Septembrie 2015

Bancpost a raportat un profit net de 34,6 mil. lei in primul semestru, pe fondul scaderii cheltuielilor cu 18%



Bancpost, detinuta de grupul elen Eurobank, a obtinut in primul semestru un profit net de 34,6 milioane lei, in conditiile scaderii cheltuielilor operationale cu 18%. Rezultatul net inainte de constituirea provizioanelor este in crestere cu 37%, comparativ cu perioada similara din 2014.

Veniturile operationale au crescut cu doar 1%, iar indicatorul costuri/venituri s-a redus cu 17 puncte procentuale, la 69%. In acest context, rata creditelor neperformante (NPL) a continuat sa se imbunatateasca, atat pe segmentul de retail, cat si pe cel corporate, ponderea NLP in total portofoliu scazand la 16,3%, de la 21% in primul semestru al anului trecut, in urma procesului de curatare a bilantului in ultimul trimestru al anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii, conform Mediafax. Volumul creditelor si al depozitelor a ramas constant, raportul credite/depozite mentinandu-se la nivelul de 87%.

"Procesul de transformare implementat in cadrul Bancpost a adus rezultatele asteptate, banca raportand profit si in Semestrul I al anului in curs. Bancpost are o pozitie solida din punct de vedere al capitalului si lichiditatii si, in calitate de banca sistemica in Romania, va continua sa participe in mod activ la sustinerea clientilor sai", a declarat in comunicat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Banca si-a optimizat sursele de finantare prin gestiunea activa a portofoliului de depozite retail, precum si prin atragerea de resurse de la Institutiile Financiare Internationale (BERD, IFC, BEI). Institutia de credit vizeaza mentinerea unei situatii confortabile a lichiditatii, precum si a gradului de adecvare a capitalului.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.



Citeste si