Aceasta a fost numita pentru durata ramasa a mandatului inceput la data de 5 noiembrie 2013, pe locul devenit vacant prin demisia lui Cornel Constantinescu Coca (foto). Legislativul a aprobat, de asemenea, numirea lui Ilie Sarbu (290 voturi pentru, 180 impotriva) in functia de consilier de conturi, vicepresedinte al Autoritatii de Audit, ca urmare a vacantarii functiei detinute de Ioan Anton.

Conform CV-ului, citat de HotNews, Gabriela Boca are peste noua ani de experienta in domeniul bancar, dupa ce in 2006, la doi ani de la absolvirea Facultatii de Economie din Iasi, a preluat conducerea unei agentii BRD din acest oras. In acelasi timp, ASF supravegheaza cu totul alte piete: de asigurari, pensii private si de capital.

"Astazi, am audiat in Comisia de Buget a Camerei Deputartilor o persoana nominalizata pentru Consiliul ASF. Mi-este atat de rusine de rusinea persoanei in cauza incat nici nu doresc sa-i pomenesc numele. Rusinoasa si pentru cei care si-au dat suportul politic. Este dezastruoasa nominalizarea facuta de partidul lui Tariceanu. Nicio experienta relevanta in domeniu, nici un raspuns 'cat de cat' la intrebarile de fond. Definitia incompetentei pentru postul in cauza. O adevarata bataie de joc la adresa institutiei chemata sa supravegheze pietele financiare", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul Vass.