International Finance Corporation (IFC), parte a grupului Banca Mondiala, a extins linia de finantare acordata Bancpost cu 20 de milioane de dolari, fondurile urmand a fi utilizate pentru sprijinirea activitatii de import-export a companiilor locale.

Bancpost a ajuns astfel la un plafon de 80 de milioane de dolari in cadrul programului de finantare a comertului global (Global Trade Finance Program - GTFP), se arata intr-un comnunicat al Bancpost. Programul este dedicat consolidarii pietelor emergente in comertul international prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzactiile comerciale, scrie Mediafax.

"Tranzactiile finantate in cadrul GTFP acopera intreg fluxul comercial al unei companii, atat pentru exportatori - de la momentul transmiterii comenzii de catre un client extern si finantarea etapelor de pre-export pana la livrare si incasare - cat si pentru importatori, inclusiv operatiunile post-import, distributie si pana la incasarea efectiva. Finantarea intregului ciclu al acestor tranzactii permite clientilor negocierea cu furnizorii si clientii a unor termene si conditii mai avantajoase", a declarat directorul executiv corporate banking al Bancpost, Vlad Micu.

Bancpost s-a alaturat Programului de Finantare a Comertului Global in 2010. Datorita utilizarii foarte intense a acestei linii, in perioada 2010 – 2015 IFC a majorat de mai multe ori plafonul liniei de finantare a comertului international pentru Bancpost.

Bancpost este prezenta in Romania de 24 de ani si opereaza o retea de 150 de unitati, 7 centre de afaceri corporate si 5 centre regionale retail. Banca gestioneaza un portofoliu de peste 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali. Banca acorda finantare companiilor atat din surse proprii, cat si prin intermediul liniilor de credit puse la dispozitie in parteneriat cu diverse institutii financiare internationale.

Bancpost, detinuta de grupul elen Eurobank, a obtinut in primul semestru un profit net de 34,6 milioane lei, in conditiile scaderii cheltuielilor operationale cu 18% si cresterii veniturilor operationale cu 1%, indicatorul costuri/venituri reducandu-se cu 17 puncte procentuale, la 69%.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri