Banca Transilvania informeaza investitorii cu privire la faptul ca Eurobank si Banca Transilvania au derulat negocieri exclusive cu privire la potentiala achizitie a Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN din Romania, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Negocierile sunt aproape de finalizare, partile parcurgand ultimele etape in vederea semnarii unui acord. Echipele de conducere ale celor doua parti doresc sa reafirme implicarea in finalizarea unei tranzactii echitabile si benefice pentru toate partile interesate, mentionand ca data semnarii acordului este estimata cel mai tarziu pentru finele lunii noiembrie 2017" se arata in comunicatul transmis de Banca Transilvania, citat de Agerpres.

Anterior, si grupul bancar elen Eurobank a anuntat ca este aproape de finalizarea negocierilor cu Banca Transilvania privind vanzarea subsidiarelor sale din Romania, ceea ce va marca sfarsitul programului de restructurare a activitatilor externe ale grupului bancar elen.

Conform acordului incheiat cu autoritatile de concurenta din Uniunea Europeana, pana in 2018 Eurobank trebuie sa vanda active in afara Greciei in valoare de 8,7 miliarde de euro. Eurobank a anuntat ca potentiala vanzare va include subsidiarele sale din Romania: Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN. Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro si 2.255 angajati, are o retea de 148 de sucursale in Romania, fiind astfel una dintre cele mai mari piete ale Eurobank din afara Greciei.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania si nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca are 2,2 milioane de clienti, peste 7.000 de angajati si peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza in Republica Moldova din 2008 datorita subsidiarei BT Leasing MD, lider de piata in Republica Moldova in functie de valoarea finantarilor de mijloace fixe acordate in leasing.

Sursa foto: Adriana Iacob / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri