“Banca Transilvania informeaza investitorii ca negocierile privind achizitia Bancpost continua. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate dupa parcurgerea etapelor necesare si obtinerea aprobarilor. Finalizarea negocierilor este estimata la finalul lunii octombrie anul curent", se arata intr-un anunt al Bancii Transilvania.

Eurobank este actionarul principal al Bancpost, grecii fiind in negocieri pentru vanzarea bancii din Romania, iar Banca Transilvania avand cele mai mari sanse pentru a finaliza preluarea.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania, cu active de 53,4 miliarde lei la sfarsitul primului semestru din 2017. O posibila achizitie a Bancpost, numarul 9 in piata la finalul anului trecut, ar putea propulsa BT pe primul loc in clasamentul bancilor locale.

Actiunile Banca Transilvania cresteau puternic pe bursa dupa anuntul privind tranzactia Bancpost. La startul sedintei de vineri, un titlu Banca Transilvania se tranzactiona pe BVB cu 2,3 lei, in crestere cu 2,2%. Avand in vedere aceasta cotatie, BT este evaluata la 9,98 mld. lei.

Sursa foto: Compania