Banca Transilvania (TLV) este asteptata sa anunte in urmatoarele saptamani preluarea Bancpost, tranzactie care ar putea propulsa institutia de credit din Cluj pe primul loc in topul bancilor locale. Analistii anticipeaza insa ca Banca Transilvania va plati un pret piperat pentru Bancpost, fapt care va limita potentialul de crestere pe bursa al actiunilor, repetarea situatiei care a avut loc dupa preluarea Volksbank fiind astfel putin probabila.

  • Prime Transaction: Indiferent de pretul preluarii Bancpost, pentru Banca Transilvania raman cateva avantaje evidente. Printre ele, cresterea cotei de piata pana aproape de cea a BCR si inglobarea unei noi pierderi contabile de aproape 100 milioane de euro de la banca greceasca.
  • BRK Financial Group: Reactie pozitiva pe bursa pentru actiunile TLV, insa de scurta durata avand in vedere ca stirea este deja incorporata in pret odata cu anunturile facute de Banca Transilvania.
  • Goldring: Preluarea Bancpost nu mai are cum sa se faca la parametrii tranzactiei Volksbank. BT a preluat Volksbank la 30% din valoarea portofoliului de credite al bancii; cifra s-ar putea dubla in cazul preluarii Bancpost.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri