Hagen il va inlocui pe Juraj Lelkes, propus sa preia conducerea executiva a asiguratorului, insa numirea sa nu a fost inca aprobata de ASF. In august, Christian Brandstetter a parasit functia de director general al Asirom, la trei luni dupa ce fusese autorizat de autoritate, scrie Mediafax.

Vienna Insurance Group controleaza pe piata romaneasca Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata. Asirom a subscris anul trecut prime din asigurari generale si de viata de 575,3 milioane de lei, in crestere cu 5,7% fata de 2013, dar sub nivelul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli, care prevedea subscrieri totale de 599 milioane de lei.

Totodata, compania a incheiat anul cu un rezultat negativ de 29,4 milioane lei, in scadere cu 87,5% fata de 2013, pe fondul pierderilor din liniile de asigurari de raspundere civila auto (RCA) si agricole. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Pe langa Austria, asiguratorul mai oprezeaza in tari precum Cehia, Polonia si Slovacia, Serbia, Bulgaria sau regiunea tarilor baltice.