Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, miercuri, numirea a trei persoane pe posturi de conducere la asiguratorii Grawe Romania, Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group si Allianz - Tiriac Asigurari.

Astfel, autoritatea a avizat numirea lui Othmar Ederer in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Grawe Romania Asigurare, precum si a lui Juraj Lelkes in calitate de membru si presedinte al directoratului la societatea Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group, potrivit unui comunicat al ASF, citat de Mediafax.

Totodata, consiliul ASF a aprobat si numirea lui Petros Papanikolaou ca membru si presedinte al Consiliului de Administratie la societatea Allianz - Tiriac Asigurari. Othmar Ederer este in prezent manager general si presedinte al Consiliului de Administratie al grupului austriac Grawe.

Juraj Lelkes a ocupat pana la inceputul lunii octombrie postul de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group. De asemenea, Lelkes este responsabil cu managementul si operatiunile KOOPERATIVA poisova Vienna Insurance Group din Slovacia si membru in consiliile de supraveghere a KOMUNÁLNA poisova, a.s. Vienna Insurance Group din Slovacia, VIG RE zajist'ovna din Cehia si Union Biztosító UNION Vienna Insurance Group din Ungaria.

Petros Papanikolaou a preluat anul acesta postul de director Allianz pentru Europa Centrala si de est, anterior conducand divizia din Grecia a grupului german.

Citeste si:
Marcel Vela i-a destituit pe sefii Jandarmeriei Romane
Marcel Vela i-a destituit pe...

Grupul austriac Vienna Insurance Group este prezent in piata locala prin companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance. Grawe, tot din Austria, este prezent pe piata locala printr-o filiala.

Grupul german Allianz este activ in piata locala prin intermediul Allianz-Tiriac Asigurari, Allianz-Tiriac Pensii Private, Euler Hermes Kreditversicherungs-AG Sucursala Bucuresti si Allianz Global Corporate & Specialty.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Casa de brokeraj Ieba Trust, sanctionata dur de ASF