Reticenta in fata tehnologiei (26%) si asocierea unui oarecare grad de nesiguranta (18%) sunt argumentele invocate de catre respondenti ca fiind doi dintre cei mai importanti factori care explica un astfel de comportament, potrivit lui Florin Branici, director ajunct Canale Alternative, Alpha Bank.

Cei mai multi dintre romani prefera sa-si plateasca utilitatile in numerar si sunt reticenti la ideea de a folosi metodele electronice de plata. Potrivit Alpha Bank, 82% dintre consumatori opteaza pentru metoda traditionala de plata si anume, cash-ul. De asemenea, romanii prefera sa se deplaseze la sediile furnizorilor pentru a-si plati facturile in detrimentul metodelor de plata de la distanta.

Florin Branici a explicat, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de Wall-Street.ro, cu sprijinul Alpha Bank, ca reticenta consumatorilor este cauzata de tehnologia complexa pe care metodele electronice o presupune si asocierea acesteia cu un anume grad de nesiguranta. Acestea sunt principale argumente invocate de clienti pentru a justifica comportamentul reticent in fata metodelor electronice de plata a facturilor.

In ceea ce priveste schimbarea comportamentului clientului, exista mai multi factori care impiedica acest lucru: „ In primul rand, perceptia ca instrumentele si metodele electronice de plata sunt complicate, complexe, greu de utilizat”, explica Florin Branici. „Alte piedici sunt perceptia privind siguranta tranzactiilor, atat in ceea ce priveste securitatea informatiilor, cat si incertitudinea ca obiectul platii va fi recunoscut de beneficiar, in cazul nostru furnizorul de servicii, si, nu in ultimul rand, educarea consumatorului si echiparea acestuia cu instrumente”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri