"Noi ca platforma de procesare plati online, zilnic avem atacuri cibernetice si nu numai, ci si tranzactii realizate cu carduri generate, furate, furate prin phishing. Din pacate, avem si tranzactii frauduloase cu furt 3D", a declarat Horia Grozea, director card payments, Netopi mobilPay, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, cu sprijinul Alpha Bank.

"Este clar ca in acest caz a fost facut un phishing pana la nivelul in care utilizatorului i-a fost furata inclusiv parola de 3D pe care o stie doar acesta", a declarat Horia Grozea (foto).

El a adaugat ca exista zilnic zeci de astfel de atacuri cibernetice. "Le depistam si protejam comerciantii nostri, precum si pe clientii acestora, iar multi dintre acestia nici nu stiu ceea ce se intampla. Aceste lucruri se vad in statisticile de frauda, care in cazul mobilPay este de 0,03% anual", a mai spus reprezentantul Netopia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F