Ministrul Finantelor in #GuvernulTAU: Anca Paliu Dragu, de la BNR la Comisia Europeana

Anca Paliu Dragu, propusa de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru portofoliul Finantelor, si-a inceput cariera la BNR si a continuat ca economist la biroul local al Fondului Monetar International timp de 11 ani, pana la inceputul anului 2013, cand a fost recrutata de Comisia Europeana.

Anca Dana Dragu Paliu, in varsta de 42 de ani, a inceput sa lucreze, dupa terminarea facultatii, la Banca Nationala a Romaniei, unde a petrecut cinci ani ca economist, intre 1996 si 2001, la Directia de Refinantare si Operatii de Piata si Directia de Reglementare, potrivit Mediafax.

Ea absolvise in 1996 cursurile facultatii de Finante-Banci din cadrul Academiei de Studii Economice.

Ulterior, si-a continuat cariera de economist in cadrul Biroului Regional pentru Romania si Bulgaria al FMI, din septembrie 2001 si pana in ianuarie 2013.

In aceasta perioada, Dragu a participat la toate intalnirile delegatiilor Fondului Monetar International cu autoritatile romane, de la reprezentantii Guvernului pana la alte structuri ale statului, organizatii patronale si diverse asociatii.

Citeste si:
#GuvernulTAU. Ei sunt ministrii Cabinetului Dacian Ciolos
#GuvernulTAU. Ei sunt...

Ea face parte, totodata, incepand cu anul 2008, din Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

La inceputul anului 2013, Dragu a fost recrutata de Comisia Europeana, unde lucreaza ca analist economic in cadrul Directoratului general de economie si finante.

Economistul si-a completat educatia cu studii de economie internationala la The George Washington University, in perioada 1999-2000, apoi cu un masterat de doi ani in Politici Publice si Integrare Europeana in cadrul SNSPA Bucuresti (2005-2007).

Totodata, Dragu are un doctorat in economie la ASE, teza de doctorat avand tema "Stabilitatea monedei, rezultanta a evolutiei economiei nationale".

Citeste si:
Dupa ce a favorizat bogatii, Guvernul pare interesat si de saraci
Guvernul pune in discutie, in...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri