Anterior, in data de 11 noiembrie anul curentinstanta a respins cererea Astra Asigurari de suspendare a dosarului de faliment, dupa ce inainte a mai amanat de 3 ori luarea unei decizii privind falimentul Astra Asigurari. Aceste decizii amana si mai mult momentul in care clientii vor putea primi despagubirile de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

Conform legii, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal, respectiv 450.000 lei/creditor de asigurare.

ASF a anuntat, in august, retragea autorizatiei de functionare a Astra Asigurari si intrarea procedura de faliment a societatii, in conditiile in care timp de 18 luni nu a putut fi redresata si nu a atras niciun investitor strategic. Ulterior, pe 8 septembrie, Autoritatea a depus la Tribunalul Bucuresti cerere de deschidere a procedurii de faliment. Si Astra a inregistrat, in data de 7 septembrie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere pentru anularea deciziei ASF.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.