Piraeus primeste 2,7 mld. euro pentru recapitalizare

Mecanismul European de Stabilitate (ESM), fondul de salvare al zonei euro, a aprobat marti furnizarea a 2,72 de miliarde de euro pentru recapitalizarea bancii elene Piraeus Bank, relateaza Kathimerini, preluat de Medaifax.

Suma face parte din cele 10 miliarde de euro alocate recapitalizarii institutiilor financiare elene in cadrul acordului in valoare de 86 de miliarde de euro convenit in august de Grecia cu creditorii tarii.

ESM a anuntat marti ca Piraeus Bank a acoperit 2,2 miliarde de euro din deficitul de capital de 4,93 de miliarde de euro identificat de Banca Centrala Europeana (BCE) in urma testelor de stres. Directorul ESM, Klaus Regling, a declarat ca Grecia a eliminat un impediment important prin atragerea unei participari suficiente la recapitalizarea bancilor din partea investitorilor privati.

ESM a precizat ca furnizarea restului de 7,28 de miliarde de euro bancilor elene va fi decisa de la caz la caz. Olga Gerovasili, purtator de cuvant al guvernului elen, a declarat pe 24 noiembrie ca cele mai mari doua banci din Grecia, National Bank of Greece (NBG) si Piraeus Bank, au nevoie cumulat de 5,7 miliarde de euro de la zona euro pentru recapitalizare, cu mult sub estimarile initiale.

Eurobank si Alpha Bank au atras suficiente fonduri prin vanzari de actiuni catre investitorii privati pentru a acoperi deficitul de capital. Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat in octombrie ca cele mai mari patru banci din Grecia, prezente si in Romania, au un deficit de capital cumulat de 14,4 miliarde de euro, intr-un scenariu advers.

Citeste si:
Piraeus: Nu se aplica limitarea operatiunilor bancii pe plan local
Piraeus: Nu se aplica...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri