Pe de alta parte, multi oameni prefera sa se uite la un meci de fotbal. Cu toate ca suntem fani ai unei echipe si urmarim meci de meci, vrem sa iesim si in oras. Poate la un spectacol de teatru sau la un concert. Sau poate pur si simplu sa facem altceva, diferit.

Toate afirmatiile de mai sus cred ca sunt corecte si au la baza dorinta umana de diversitate. Acelasi lucru ar trebui aplicat si in cazul ecomonisirii pe termen lung.

Cei mai multi care economisesc prefera sa isi plaseze banii in depozite bancare cu toate ca nu mananca paste in fiecare zi si nici nu se uita zi de zi la fotbal. Chiar daca sunt lucruri si fapte care ne plac si suntem obisnuiti cu ele, facem si altceva, diferit. La fel si in cazul economisirii, trebuie sa ne uitam in mai multe directii, sa renuntam la a tine economiile noastre intr-un singur loc, respectiv in depozite bancare.

Diversificarea nu inseamna sa ai depozite la mai multe banci, ci si alte instrumente de economisire/investitie. Si asta cu atat mai mult cu cat dobanzile primite de la banci sunt foarte scazute.

In termeni financiari, diversificarea inseamna mai multe clase de active, adica sa iti pastrezi banii atat in depozite bancare cat si in obligatiuni, actiuni si alte instrumente alternative.

Dar tranzactionarea acestor instrumente, urmarirea lor, analizarea acestora este o operatiune complexa care necesita timp, iar timpul este cel mai pretios.

Cu toate acestea, solutia este mai simpla decat pare la prima vedere si este reprezentata de un portofofiu de investitii. Fondurile sunt administrate de profesionisti, sunt supravegheate de autoritati, iar evolutia lor poate fi foarte usor urmarita. Aceasta reprezinta o solutie practica de diversificare a economiilor pe termen mediu si lung.

Intra pe www.pentruviitorulmeu.ro si te ajutam sa iti alegi un Portofoliul de Investitii care ti se potriveste cel mai bine. Aici cream solutii de investitii pentru viitorul tau!