La finele anului 2014, banca din Sibiu, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, avea active de 3,25 miliarde lei, iar pierderea neta se ridica la 169,5 milioane lei. Creditarea a scazut anul trecut in sold cu 25,8%, de la 1,04 miliarde lei la 772,17 milioane lei, informeaza Mediafax.

Venitul net din dobanzi s-a situat la 47,9 milioane lei, fiind cu 28% mai mici, iar cele din comisioane au coborat de la 24,57 milioane lei la 21,55 milioane lei. Depozitele constituite de clienti s-au redus insa mult mai putin, cu circa 2%, la 2,85 miliarde lei.

Banca avea la sfasitul anului trecut capitaluri proprii de 141,76 milioane lei, in scadere cu 37%. Carpatica este ofertata din nou de Nextebank, dupa mai multe discutii esuate, dintre care ultima cu fondul american de investitii JC Flowers, care s-a retras din procesul de achizitie a bancii, intrucat nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei locale, fondul fiind interesat de cumpararea celor doua banci impreuna.

Citeste si:

Nextebank a transmis BCC, in ultima zi a anului trecut, o oferta neangajanta pentru a subscrie in cadrul ofertei de majorare a capitalului, insa vrea sa verifice amanuntit situatia bancii si sa beneficieze de exclusivitate pana la 26 ianuarie, conditiile fiind acceptate. Nextebank vrea sa realizeze un due diligence asupra Bancii Carpatica, prin care sa evalueze situatia bancii sub toate aspectele, beneficiile si riscurile asociate, pentru perioada cuprinsa intre 31 mai 2014 si finele anului, procedurile urmand sa fie incheiate pana la 22 ianuarie, in conditiile in care informatiile solicitate sunt puse la dispozitie in timp util.

Actiunile Carpatica sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima valoare fiind de 0,0936 lei/titlu. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 103,08 milioane lei.