Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, proprietarul Bancii Romane de Credite si Investitii (BRCI), a decis inchiderea celor sase sucursale din teritoriu pana la data de 30 martie, astfel ca vor fi pastrate doar operatiunile din Bucuresti, scrie ZF

BRCI, intrata pe piata in urma cu doar doi ani, avea o retea de vanzare restransa, for¬mata din doua agentii in Bucuresti si cate o unitate in Ploiesti, Cluj, Timi¬soara, Bacau, Oradea si Constanta, conform Mediafax.

Clientii sucursalelor din teritoriu care urmeaza sa fie inchise in perioada urmatoare sunt sfatuiti de angajatii bancii sa utilizeze serviciile de internet banking, care permit orice tip de tranzactii inclusiv valutare. In plus, intrucat nu are o retea de bancomate proprii, banca ofera doua
retrageri gratuite pe luna la oricare ATM detinut de celelalte institutii de credit.

Inchiderea agentiilor din teritoriu ale BRCI face parte din planul de exit din banking al lui Umbrarescu, care potrivit mai multor surse apropiate discutiilor incearca toate variantele posibile pentru a incheia o tranzactie. Dorinel Umbrarescu vrea sa scape cat mai repede de banca, fie prin vanzarea integrala, fie prin cedarea portofoliului de credite si depozite, in conditiile in care afacerea pierde "sange" pe zi ce trece si trebuie sustinuta cu bani de acasa.

Surse din piata spun insa ca gasirea unui cumparator se dovedeste destul de dificila.

Desi avea ambitii mari in sectorul bancar, propunandu-si sa faca din BRCI un model atat pentru bancile locale, cat si pentru cele straine, "o banca care sa vina in sprijinul investitorilor autohtoni, o banca serioasa", Dorinel Umbrarescu a realizat rapid ca bankingul si constructiile sunt doua lumi total diferite, iar succesul intr-un sector nu garanteaza rezultate similare in celalalt.

Conform ZF, BRCI functioneaza de o buna perioada fara conducere executiva, scurta activitate a bancii fiind de altfel marcata de numeroase schimbari.

In prezent, pe site banca are doar Consiliu de Supraveghere format din presedintele George Ciobanasu, fost director adjunct al bancii Carpatica, si membrii Anca Ciontea, fost director de calitate la Luxten si Stefan Nanu, seful Trezoreriei statului.

Sursa foto: Sashkin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri