Banca Nationala si-a dat vineri avizul prealabil pentru componenta Consiliului de Supraveghere al Bancii Romane de Credite si Investitii (BRCI), fosta ATE Bank, cumparata de Dorinel Umbrarescu (foto) de la Piraeus Bank Grecia, a anuntat marti institutia de credit.

"Urmare aprobarii prealabile a BNR din data de 11 iulie 2014, componenta actuala a Consiliului de Supraveghere al Bancii Romane de Credite si Investitii este urmatoarea: Roxana-Aida Moldovan - presedintele Consiliului de Supraveghere, Stefan Nanu - membru, Magdalena Manea - membru, George Romeo Ciobanasu - membru si Anca Ciontea - membru", se arata intr-un comunicat al bancii, potrivit Mediafax.

Actionarii BRCI au decis in adunarea din 7 aprilie sa extinda componenta Consiliului de Supraveghere cu doi membri, la cinci persoane, fiind numiti Magdalena Luminita Manea, fost director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, si George Romeo Ciobanasu, fost director general adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Magdalena Manea si-a inceput cariera in BNR, fiind implicata in dezvoltarea pietei valutare, a administrariii rezervelor valutare, in programul de imprumuturi externe si executarea strategiei de servisare a datoriei externe de la finalul anilor '90. George Ciobanasu, cu o experienta bancara de peste zece ani, a mai detinut functii de management in Banca Transilvania, Bancpost si Millenium Bank Romania.

La adunarea din 9 mai, actionarii au numit-o ca membru in CA pe Anca Ciontea, director de calitate la Luxten, dupa ce Valentina Siclovan s-a retras. Ciontea a lucrat in domeniul bancar pe zona de risc, ocupand diverse functii in Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Credit Europe Bank si Citibank Romania. "Desemnarea in Consiliul de Supraveghere a doamnei Magdalena Manea, a domnului George Romeo Ciobanasu si a doamnei Anca Ciontea a fost facuta in cadrul strategiei generale a bancii de atragere a celor mai buni specialisti pentru largirea expertizei profesionale si pentru suplimentarea resurselor necesare organizarii bancii in conformitate cu actualul cadru legislativ si noile reglementari ale Bancii Nationale a Romaniei", se spune in comunicat.

Banca Romana de Credite si Investitii a preluat aceasta denumire la 10 februarie, dupa ce ATE Bank a fost cumparata de Umbrarescu de la Piraeus Bank Grecia pentru 10 milioane de euro, acesta controland 93,27% din actiunile bancii. Ulterior, Umbrarescu a ajuns la un acord si cu un alt actionar, SIF Oltenia, astfel ca participatia lui a crescut la 93,91% din actiuni. Institutia de credit a inceput cu un capital social de 37 de milioane lei si un imprumut subordonat de 5 milioane euro.

ATE Bank Romania a fost infiintata in anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima banca cu capital mixt (roman si strain) din Romania. In iunie 2006 Agricultural Bank of Greece (ATE Bank Greece) a preluat pachetul majoritar de actiuni. Odata cu schimbarea actionarului majoritar s-a modificat si numele bancii, devenind astfel ATE Bank Romania. Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM detine 3,83% din actiunile ATE, iar alti actionari, persoane fizice si juridice 2,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri