Banca Centrala Europeana a adoptat masuri de stimulare care vor sustine redresarea dar nu si vindecarea economia zonei euro, a afirmat luni Benoit Coeure, membru in board-ul executiv al institutiei, transmite MarketWatch.

Banca Centrala Europeana a actionat pe multe fronturi , in special prin stimularea cererii de bunuri si servicii, imbunatatirea conditiilor financiare si mentinerea increderii in momentele de incertitudini , iar politica monetara relaxata a BCE "nu are precedent", transmite Benoit Coeure, conform News.ro

BCE a anuntat in aceasta luna noi reduceri ale dobanzilor, noi facilitati de creditare si suplimentarea programului de achizitii de obligatiuni, pentru sustinerea finantarii sectorului privat de catre banci.

”Aceste masuri formeaza un pachet substantial care da prioritate creditelor pentru populatie si companii, sustinand astfel redresarea”, a spus Coeure, potrivit remarcilor publicate pe site-ul BCE.

El a aratat insa ca BCE nu poate sa creeze singura conditiile pentru redresarea sustenabila a cresterii. ”Acest lucru necesita un efort concertat al politicilor economice si fiscale”, a spus oficialul BCE.

El a notat ca somajul scade, dar ca este nevoie de reforme ambitioase in majoritatea economiilor zonei euro, avand in vedere potentialul scazut de crestere si somajul structural ridicat. Coeure a mai spus ca masurile de imbunatatire a productivitatii si a mediului de afaceri, inclusiv a infrastructurii publice, sunt esentiale pentru cresterea investitiilor si stimularea crearii de locuri de munca.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inalt oficial maghiar: Moneda euro, "o greseala strategica"