"Preluarea functiei de catre Philippos Karamanolis va deveni efectiva incepand cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta il inlocuieste in functie pe George Georgakopoulos care a luat decizia de a da curs unei noi oportunitati profesionale in afara Grupului si a Romaniei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Philippos Karamanolis a fost, in perioada 2005 – 2008, Vicepresedinte Executiv in cadrul Banpost. De atunci, a fost Presedinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant in consolidarea Eurobank ca banca sistemica in Serbia.

Philippos Karamanolis s-a alaturat Eurobank in 2001 in vederea lansarii operatiunilor de creditare retail in Bulgaria. Anterior, a detinut diverse pozitii la compania “British Airways”din Londra si la “Egnatia Bank” din Grecia. Detine o diploma in Matematica de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia si un master in “Stiinta Managementului si Cercetare Operationala”, de la Warwick Business School, Marea Britanie.

Citeste si:

Detinuta de Eurobank, Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.