“In momentul acesta, la produsul Prima Casa, care este un exemplu concret si corect de produs social, asteptam Ministerul de Finante pentru un nou plafon. Uitandu-ne la pipeline, ne dam seama ca vom termina si fondurile acestea. Atunci vom face o noua cerere”, a declarat la un eveniment de presa organizat de banca Sergiu Manea (foto), director executiv al BCR.

De asemenea, Dana Demetrian, vicepresedinte cu atributii pe retail al BCR, a explicat ca banca a cerut plafon pentru acesti 2.000 de clienti, aflati in diferite etape ale procesului de accesare a creditului Prima Casa.

“Pentru clientii care solicita astazi Prima Casa le explicam situatia plafonului, dar incercam sa pregatim toti pasii si toate documentele, dar nu mai putem introduce alte solicitari”, a explicat Dana Demetrian, care a precizat ca dupa intensificarea discutiilor despre darea in plata banca a inceput sa primeasca 900-1.000 de solicitari de saptamana.

Citeste si:

BCR Prima Casa

BCR a acceptat de la inceputul anului 4.900 de solicitari pentru creditul Prima Casa, 2.000 de clienti fiind insa blocati dupa epuizarea plafonului.

Potrivit oficialilor BCR, circa 80-90% din productia noua de credite ipotecare este reprezentata de creditele Prima Casa.