BCR, cea mai mare banca din sistem, a epuizat toate fondurile pentru programul Prima Casa si mai are o lista de asteptare de 2.000 de clienti care au facut solicitari. Banca a cerut Ministerului de Finante fonduri pentru acesti clienti in asteptare, dar va continua sa ajute clientii noi sa isi intocmeasca dosarul si sa pregateasca toate documentele.

“In momentul acesta, la produsul Prima Casa, care este un exemplu concret si corect de produs social, asteptam Ministerul de Finante pentru un nou plafon. Uitandu-ne la pipeline, ne dam seama ca vom termina si fondurile acestea. Atunci vom face o noua cerere”, a declarat la un eveniment de presa organizat de banca Sergiu Manea (foto), director executiv al BCR.

De asemenea, Dana Demetrian, vicepresedinte cu atributii pe retail al BCR, a explicat ca banca a cerut plafon pentru acesti 2.000 de clienti, aflati in diferite etape ale procesului de accesare a creditului Prima Casa.

“Pentru clientii care solicita astazi Prima Casa le explicam situatia plafonului, dar incercam sa pregatim toti pasii si toate documentele, dar nu mai putem introduce alte solicitari”, a explicat Dana Demetrian, care a precizat ca dupa intensificarea discutiilor despre darea in plata banca a inceput sa primeasca 900-1.000 de solicitari de saptamana.

BCR Prima Casa

BCR a acceptat de la inceputul anului 4.900 de solicitari pentru creditul Prima Casa, 2.000 de clienti fiind insa blocati dupa epuizarea plafonului.

Potrivit oficialilor BCR, circa 80-90% din productia noua de credite ipotecare este reprezentata de creditele Prima Casa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri