Raiffeisen Bank isi pastreaza prognoza de crestere a PIB la 4% in acest an. In conditiile in care unele lucruri din economie merg "bine" altele "mai rau" , analistii au afirmat ca este prematur sa modifice estimarile.

"Mai sunt multe luni in fata, nu vedem niciun motiv sa modificam prognozele. Unele lucruri merg mai rau, cum este industria, altele, precum constructiile, mai bine. Dar este prea devreme sa tragem o concluzie. Intre 4% si 4,2% nu e o diferenta mare", comenteaza Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank, conform Mediafax.

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere de la 3,9% la 4,2% estimarile privind evolutia PIB-ului Romaniei in 2016. In schimb, economistii romani sunt de parere ca dupa alegeri ar putea urma taieri ale cheltuielilor si majorari ale taxelor.

Potrivit datelor statistice, economia a evoluat pana acum in parametrii anticipati. Astfel, constructiile cresc, urmand tendinta de anul trecut cand au avansat cu 10%. Consumul creste cu doua cifre, ceea ce antreneaza majorarea importurilor, provocand ingrijorarea economistilor. Insa cresterea era inevitabila in conditiile relaxarii fiscale si a majorarilor salariale. Deficitul balantei comerciale care a ajuns la un miliard de lei la
doua luni este contrabalansat totusi de exporturile de servicii, tot de aproape un miliard de euro.

Industria a inceput anul cu o scadere (minus 0,5% in primele doua luni), dar da semne de revenire.

Produsul intern brut a crescut in trimestrul patru de anul trecut cu 1,1%, in termeni reali, fata de trimestrul precedent, avansul pe intregul an fiind de 3,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri