Bancpost si-a dublat in primul trimestru al anului volumul creditelor si a reusit sa isi reduca neperformantele

Bancpost, banca detinuta de grupul elen Eurobank, si-a dublat in primul trimestru din acest an volumul creditelor acordate, comparativ cu perioada similara din 2015, a declarat in cadrul unui eveniment cu presa George Georgakopoulos, CEO al Bancpost.

Presedintele bancii a adaugat ca banca a inceput 2016 mult mai bine decat anul trecut si ca obiectivul Bancpost este sa urmeze evolutia creditarii si sa-si dubleze volumul imprumuturilor acordate pe tot anul. Dintre segmentele care poate genera cea mai mare crestere a creditarii, retail-ul si IMM-urile sunt parghiile pe care mizeaza banca elena, in timp ce creditele ipotecare vor inregistra scaderi, dat fiind contextul adoptarii legii darea in plata.

De asemenea, oficialul bancii a spus ca vor sa-si reduca rata creditelor neperformante (NPL) cu 2-3% fata de anul trecut, cand nivelul NPL a fost de 16,6%.

Bancpost a inregistrat in 2015 un profit net de 35,2 milioane lei, in timp ce cheltuielile operationale au scazut cu 16,4%. De asemenea, indicatorul costuri/venituri a scazut cu 5%, ajungand la 76%, iar raportul credite/depozite s-a mentinut la un nivel constant de 78%.

La inceputul lunii, grupul Eurobank a anuntat numirea lui Philippos Karamanolis in calitate de Presedinte Executiv al Bancpost, subsidiara locala a grupului, si Country CEO al Grupului Eurobank in Romania, in locul lui George Georgakopoulos. Preluarea functiei de catre Philippos Karamanolis va deveni efectiva incepand cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Citeste si:
BT scade ratele pentru împrumutații în franci elvețieni preluați de...
BT scade ratele pentru...

Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri