"Prin aceasta, actionarii demonstreaza atat angajamentul lor cat si sprijinul acordat pentru operatiunile desfasurate pe piata romaneasca a asigurarilor. Majorarea capitalului social cu 200 milioane lei asigura indeplinirea de catre Euroins Romania a cerintelor de capital de baza in conformitate cu noul standard de Solvency II. Procedurile pentru inregistrarea noului capital social vor incepe imediat dupa obtinerea avizului din partea autoritatii de reglemetare", se arata in comunicatul Euroins.

Societatea face parte din Euroins Insurance Group, care este unul dintre cele mai mari grupuri independente care opereaza in pietele de asigurari din CEE si SEE. Grupul opereaza in 7 tari din regiune si detine o cota de piata de aproximativ 7% in Bulgaria, Romania si Macedonia, avand peste 1.200 de angajati. Euroins Insurance Group este subsidiara Eurohold Bulgaria - companie bulgara cu operatiuni in CEE si SEE concentrate pe servicii financiare non-bancare si administrarea activelor.

ASF a deschis la jumatatea lunii decembrie din 2015 in cazul Euroins procedura de redresare financiara pe baza de plan, societatea de asigurari avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. In decizia ASF, publicata in Monitorul Oficial, se arata ca rezervele companiei erau, la finalul lunii martie, cu 230 de milioane de lei mai mici decat trebuia. Astfel, Euroins, care are cele mai multe polite RCA din Romania, a intrat in procedura de redresare financiara pentru ca nu a facut rezerve de dauna pentru fiecare dosar avizat. Sau, daca le-a facut, a pus deoparte sume mai mici decat trebuia.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock