Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si conducerea Euroins Romania au convenit ca asiguratorul sa isi majoreze capitalul social si sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si unitatile de reparatii auto, a anuntat institutia.

"Urmare a discutiilor avute, s-a convenit ca Euroins Romania sa isi mareasca capitalul social si sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si service-urile auto. Membrii Consiliului CSA au constatat o atitudine pozitiva din partea conducerii Euroins Romania si a actionarului majoritar al acestei societati, ceea ce creeaza premisele ameliorarii situatiei curente", se arata intr-un comunicat.

La intalnirea organizata marti au participat Assen Christov, presedintele Consiliului de supraveghere al Eurohold PLC, actionarul majoritar al Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria), si conducerea asiguratorului roman, reprezentata de directorul general, Mihnea Tobescu, presedintele Consiliului de Administratie, Kiril Boshov Ivanov, si directorul executiv al companiei, Milena Guentcheva, scrie Mediafax.

"S-a stabilit, de asemenea, continuarea monitorizarii societatii de catre directiile de specialitate din cadrul CSA, precum si realizarea, la inceputul lunii februarie 2013, a unei noi analize, in aceeasi componenta", se mai spune in comunicat.

In urma cu doua zile, doua asociatii care reprezinta service-uri auto indepedente si ale reprezentantelor Dacia, Renault si Nissan au avertizat asupra unor "intarzieri uriase la plata daunelor din partea Euroins Romania.

De asemenea, cele doua asociatii - Asociatia Societatilor de Service Auto Independente si Asociatia Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan din Romania - sustin ca majoritatea service-urilor nu mai primesc in reparatii autovehicule asigurate la Euroins Romania.

In replica, Euroins Romania a anuntat ca societatea a platit in primele noua luni ale acestui an despagubiri de peste 192 milioane de lei.

"In primele noua luni ale acestui an, compania a platit un numar de 35.623 de dosare de dauna, din care 34.826 de dosare de dauna auto, insemnand despagubiri in valoare de 192,8 milioane de lei, cu 63,8 milioane de lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut si cu 3,8 milioane de lei mai mult decat in perioada ianuarie-decembrie 2011", se arata intr-un comunicat al Euroins.

Euroins a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 7,7% din capitalul social, care totalizeaza 103,5 milioane de lei.

In prima jumatate a anului, compania a subscris prime de 228 milioane de lei, de aproape doua ori mai mari fata de cele raportate in aceeasi perioada a anului trecut, de 116 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CORONAVIRUS | Euroins și-a trimis jumătate dintre angajați să lucreze de acasă
Setari Cookie-uri