Euroins Romania arata ca asteapta "cu interes anuntatele schimbari legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generala de sanatate a pietei asigurarilor si vor pune capat, in sfarsit, abuzurilor practicate de catre unele ateliere de reparatii si alte entitati".

Veniturile companiei de asigurari Euroins Romania au crescut cu 29%, la 197 milioane de euro, in cel de-al treilea trimestru din acest an, potrivit unui comunicat al asiguratorului. "Euroins Romania a crescut traditional pe segmentul RCA, dar compania a inregistrat o crestere si pe liniile de business Proprietate si Calatorii. Rezultatul tehnic al companiei s-a inrautatit din cauza conditiilor mai dificile de pe piata RCA din Romania, dar cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat in mod semnificativ", potrivit Euroins.

Si alti jucatori din piata de asigurari RCA au atras atentia autoritatilor cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri auto, in ceea ce priveste dreptul soferilor la o masinade schimb, in caz de accident auto. Astfel, unele service-uri auto incearca sa obtina un profit incorect, prin tarife foarte mari si prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, catre companiile de asigurari, pentru plata masinilor de schimb, in vederea compensarii dreptului de folosinta a autovehiculului avariat.

Retail jobs

La nivel de grup, "Euroins si-a mentinut performanta puternica in cel de-al treilea trimestru, inregistrand venituri consolidate, conform IFRS, de peste 315 milioane de euro", mai arata compania. Profitul net consolidat al grupului a fost de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar Euroins Bulgaria si Euroins Romania sunt printre cele mai profitabile entitati.

Sursa foto: Standret / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri