Mihaela Bitu, ING Bank: Consolidarea sectorului bancar se va produce si vor ramane 15-20 de banci

Procesul de consolidare a sectorului bancar se va produce si, in urma lui, ar putea sa ramana 15-20 de banci pe piata, a declarat Mihaela Bitu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking la ING Bank.

”Este greu de crezut ca se poate supravietui cu o cota de piata foarte mica. Insa, cate banci vor ramane, si in ce perioada de timp, este dificil de estimat. In mod clar avem un numar mare de banci. Ar putea sa ramana 15-20 de banci... cine stie. In mod clar vor fi cateva banci universale si cativa jucatori de nisa“, a spus Mihaela Bitu, potrivit Mediafax.

In opinia ei, spatiu de consolidare a sectorului bancar exista nu doar in Romania, ci si la nivel european. Sistemul bancar local a ajuns anul trecut la 36 de banci, dar jumatate au o cota de piata de sub 1%, ceea ce a generat dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului.

Anul trecut, patru banci au disparut din statisticile BNR: Volksbank (preluata de Banca Transilvania), RBS (portofolii de retail si corporate preluate de UniCredit Bank), Millennium (cumparata de OTP Bank) si Montepio (exit). Si grupul cipriot Bank of Cyprus se afla in proces de lichidare a operatiunilor locale. Bancile grecesti Eurobank si National Bank of Greece incearca sa gaseasca o solutie comuna pentru operatiunile din Romania desfasurate prin Bancpost si Banca Romaneasca.

Citeste si:
Cătălin Rus, Prime Dash: Multe bănci ar putea deveni irelevante în...
Cătălin Rus, Prime Dash:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri