Virgil Soncutean, director executiv vanzari si distributie si director general adjunct in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari, a fost nominalizat de catre consiliul de administratie al companiei de asigurari drept succesor al actualului CEO, austriacul Remi Vrignaud, care va prelua, din toamna, conducerea cancelariei lui Oliver Bate, seful grupului Allianz.

Astfel, Remi Vrignaud (foto sus), directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, se va alatura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferita oportunitatea de a coordona activitatile cancelariei lui Oliver Bate, incepand cu data de 1 septembrie 2016. In consecinta, la sfarsitul lunii august, el urmeaza sa isi incheie mandatul in Romania, dupa exact patru ani in care a coordonat activitatile Allianz-Tiriac.

Pe perioada mandatului lui Remi Vrignaud, in perioada 2012-2016, Allianz-Tiriac Asigurari a urmat un proces de transformari care au sustinut realizarea progresiva a unor performante consistente, atat in ceea ce priveste volumul si calitatea afacerilor, cat si sub aspectul profitabilitatii activitatilor. Allianz-Tiriac se afla, din nou, pe prima pozitie dupa subscrieri la nivelul agregat al pietei de asigurari generale si de viata, inregistrand totodata una dintre cele mai ridicate rate ale profitabilitatii din industria locala de asigurari.

"Ma bucur ca am avut si am ocazia sa lucrez aici, ca am avut sansa sa contribui la performantele obtinute pe o piata aflata in plina tranzitie si intr-un context dificil. Fiecare zi a adus, pentru mine, o noua provocare. Luna dupa luna, an dupa an, echipa Allianz-Tiriac a reusit sa transforme majoritatea provocarilor in oportunitati", a declarat Remi Vrignaud.

Citeste si:
Transportatorii rutieri acuza Euroins de practici ilicite pe RCA
Transportatorii rutieri...

Preluarea functiei de CEO de catre Virgil Soncutean (foto sus), incepand cu data de 1 septembrie este subiect al obtinerii avizelor necesare de la autoritatea de supraveghere (ASF), conform legislatiei in vigoare. In urmatoarele luni, pana la data de 31 august inclusiv, Remi Vrignaud va continua sa-si exercite atributiile de conducere a activitatilor Allianz-Tiriac, conform mandatului de CEO, in paralel urmand a fi asigurata o tranzitie lina si armonioasa a responsabilitatilor specifice functiei de director general.

Allianz-Tiriac Asigurari a realizat, in 2015, venituri din prime brute subscrise de peste un milliard de lei (1,062 mld. Lei), in crestere cu peste 7 procente comparativ cu 2014. Fata de anul 2012, compania a inregistrat o crestere agregata a afacerilor de 17%, echivalentul unui avans mediu anual de peste 5 procente, in fiecare dintre ultimele 3 exercitii financiare incheiate.

In intervalul 2012-2015, Allianz-Tiriac a inregistrat o multiplicare de aproape 10 ori a eficientei activitatilor de asigurari: rata profitului operational in total venituri din asigurari a ajuns la aproape 7% in 2015, fata de nivelul de sub 0,8% inregistrat in anul 2012.

Citeste si:
Ce castiguri mai aduc fondurile atasate unei asigurari unit-linked
Ce castig mai aduce o...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Allianz-Tiriac Asigurari are un nou director de vanzari si distributie