Cultural si socio-politic, Romania reprezinta antiteza la Brexit. Sunt convins ca ne putem pozitiona socio-cultural ca un liant intre Est si Vest, mai ales in acest nou context de instabilitate la nivelul Uniunii Europene. Mai mult decat atat, cred ca este o datorie a noastra, de cetateni europeni, sa punem umarul la reconsolidarea Uniunii, apreciaza Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, intr-un articol propriu pe platforma de socializare Linkedin, intitulat "O pledoarie pentru Romania".

Remi Vrignaud (foto) urmeaza sa isi incheie mandatul in Romania, la sfarsitul lunii august, dupa exact patru ani in care a coordonat activitatile Allianz-Tiriac Asigurari. Managerul, cu origini austriece si romanesti, se va alatura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferita oportunitatea de a coordona activitatile cancelariei lui Oliver Bate, incepand cu data de 1 septembrie 2016.

"In contextul actual - atat cel global, geo-politic, afectat de Brexit, cat si cel personal, afectat de apropiata mea plecare - consider ca este foarte important sa reafirm locul si importanta cruciala a Romaniei pe piata europeana. Din punct de vedere macroeconomic, Romania este astazi cea mai performanta tara membra UE. Reprezentam al patrulea cel mai important bazin economic al Uniunii si in majoritatea industriilor gradul de penetrare al pietei este inca scazut, raportat la potentialul acesteia", arata Remi Vrignaud.

In opinia sa, Romania reprezinta, asadar, cea mai dinamica piata europeana - una foarte atractiva atat pentru investitori, cat si pentru micii agenti economici. "Este esential, insa, ca tot acest trend favorabil sa se traduca intr-un trai mai bun pentru romanii de rand. Consider ca este vital sa intarim clasa de mijloc, motorul oricarei economii sanatoase. Consider ca antreprenorii care acumuleaza profit trebuie sa invete - daca nu au invatat deja - sa intoarca o parte din acest profit angajatilor, cea mai importanta resursa a unei companii", mai spune seful Allianz-Tiriac Asigurari.

Remi Vrignaud: Tinerii trebuie sa ramana sau sa se intoarca in Romania

"Pentru a beneficia de tot acest trend macroeconomic pozitiv, avem nevoie de sprijinul Statului. Avem nevoie de infrastructura si, poate in primul rand, avem nevoie sa depolitizam mediul privat. Observ, atat in compania pe care inca o conduc, cat si in general, in jurul meu, o schimbare de mentalitate. Se intrevede curajul si o cultura a antreprenoriatului, a initiativei, care inlocuieste, incet dar sigur, mentalitatea executiei", arata Remi Vrignaud.

Seful Allianz-Tiriac spune, de asemenea, ca a observat in cei patru ani de mandat un paradox. "Va vorbiti tara de rau. In vreme ce noi, expatii, vorbim cat se poate de elogios despre Romania, ori de cate ori avem ocazia. Faceti voi asta! Nu va mai vorbiti de rau concetatenii. Fiecare popor are uscaciunile sale. Nu exista nicio cultura perfecta. Romanii au nevoie sa fie inspirati sa creada din nou in tara lor. Aveti nevoie de un set de valori nationale care sa va reprezinte si in care sa credeti. Tinerii trebuie sa ramana sau sa se intoarca in tara".

Nu in ultimul rand, managerul subliniaza ca romanii traiesc intr-una dintre cele mai frumoase zone geografice ale UE, intr-o oaza de natura salbatica, de autenticitate si de omenie, intr-un context socio-economic global marcat de aglomerari urbane, de stres cronic, chiar de fenomenul "burnout". "Romania poate profita de acest context, daca reusim sa gandim strategic, pe termen lung - nu doar la profitul pe termen scurt, daca reusim sa recladim o infrastructura sanatoasa pentru turism si daca ne straduim sa imbunatatim serviciile", mai scrie Remi Vrignaud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri