4 Mai 2016

Topul celor mai mari datornici la bugetul de stat. ANAF a publicat listele contribuabililor mari si mijlocii care au restante fiscale



ANAF a publicat primele liste cu 2.672 contribuabili mari si mijlocii care au restante fiscale. Astfel, 186 de mari contribuabili, cu restante mai mari de 100.000 lei, inregistreaza obligatii fiscale totale de 2,6 miliarde lei, din care 1,92 miliarde lei obligatii de plata principale si 684 milioane lei obligatii accesorii. Din total, 417 milioane lei reprezinta obligatii de plata contestate.

10. Carrefour

Retailerul, parte a grupului francez Carrefour, inregistreaza obligatii fiscale restante de 34,1 milioane de lei, potrivit ANAF, dar a contestat suma respectiva.

Potrivit datelor publicate de ANAF, pe lista se mai afla si Metro Cash & Carry are o datorie restanta la bugetul de stat de 49,7 milioane de lei, Selgros Cash & Carry - 29,2 milioane lei, Mega Image - 24,5 milioane lei si Auchan - 23,9 milioane lei.

Sursa foto: JPstock/Shutterstock


9. Electrica SA

Operatorul de retele de distributie a energiei electrice Electrica are restante la bugetul de stat de 41,37 milioane de lei, suma fiind contestata integral.

Compania este lstata la Bursa de Valori Bucuresti, statul fiind cel mai mare actionar, cu un pachet de 48% din titluri.

Sursa foto: Shutterstock


8. Metro Cash & Carry Romania

Retailerul Metro Cash & Carry Romania, parte a grupului german Metro, are de plata la bugetul de stat 49,68 milioane de lei, dar a contestat intreaga suma restanta identificata de ANAF.

Pe lista publicata de ANAF se afla si alti retaileri, Carrefour - 34,1 milioane lei, Selgros Cash & Carry - 29,2 milioane lei, Mega Image - 24,5 milioane lei si Auchan - 23,9 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock


7. Donau Chem

Combinatul de ingrasaminte chimice Donau Chem este parte a grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Restantele la bugetul de stat au fost stabilite la 58,1 milioane de lei, iar compania nu a contestat decat o mica parte a acestora.

Activitatea Donau Chem a fost oprita in aprilie anul trecut, cand au fost sistate si operatiunile celorlalte combinate ale lui Ioan Niculae.

Sursa foto: Mediafax Foto


6. LG Electronics Romania

Datorii mari inregistreaza si LG Electronics Romania, cu restante la bugetul de stat de 59,3 milioane de lei. Compania a contestat intrega suma stabilita de ANAF ca restanta.

Sursa Foto: Grisha Bruev/Shutterstock


5. Public Games

Public Games, avand ca obiect de activitate jocurile de noroc si pariurile, are stabilite la bugetul de stat restante din 89,4 milioane lei, dar a contestat intrega suma.

Compania infiintata in 2009 se afla in insolventa. Public Games, inregistrata la Londra, opera in Romania o retea de agentii sub brandul Public Bet.


4. Doly Com

Procesatorul de carne Doly-Com are obligatii fiscale restante la bugetul de stat totalizand 101,7 milioane de lei. Afacerea din judetul Botosani, controlata de familia Cazacut, si-a cerut insolventa in ultimele luni ale anului trecut, iar anul acesta a intrat in faliment.

Compania a contestat obligatii fiscale de 96,4 milioane de lei.


3. Societatea Romana de Televiziune

Societatea Romana de Televiziune (SRT) are obligatii fiscale la bugetul de stat de 170,3 milioane lei, din care nu a contestat nimic. Din aceasta suma, obligatiile principale se ridica la 109,4 milioane de lei.

SRT este institutia publica de televiziune din Romania.

Societatea, la fel ca multe altele detinute de stat, are probleme financiare serioase, datoriile totale ridicandu-se la 680 de milioane de lei. Anul trecut, SRT a consemnat o pierdere de 24,2 milioane de lei.

Sursa foto: Concept Photo/ Shutterstock


2. Complexul Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara inregistreaza obligatii fiscale totale la bugetul de stat de 174,7 milioane lei. Compania nu a depus contestatie referitor la suma aceasta.

Complexul Energetic se confrunta cu probleme financiare mari, iar la inceputul anului a intrat in insolventa.

Sursa foto: Centrala nucleara/Shutterstock.com


1. European Food

European Food, parte a grupului European Drinks al fratilor Micula, inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat totalizand 400,8 milioane de lei.

Oamenii de afaceri Ioan ºi Viorel Micula au un litigiu cu statul roman in care au castigat despagubiri de aproximativ 200 milioane de euro la curtea de arbitraj Bancii Mondiale. In acest proces statul a acordat companiilor celor doi oameni de afaceri compensarea unor datorii, insa trebuie sa recupereze banii respectivi pentru a se conforma cerintelor Comisiei Europene privind ajutorul de stat.

European Food a contestat o suma de 400,1 milioane lei din totalul de 400,8 milioane lei.

Sursa foto: Mediafax Foto




Citeste si