RCA: Proiectul legii are sanse mici sa fie votat de deputati pana la inceperea vacantei parlamentare

Proiectul legii RCA are sanse sa primeasca girul Camerei Deputatilor, camera decizionala, pana la inceperea vacantei parlamentare, in data de 5 iulie, foarte mici, a declarat marti, pentru News.ro, presedintele comisiei buget-finante a Senatului, Viorel Arcas, in conditiile in care transportatorii au anuntat proteste nationale daca legea nu este votata in actuala sesiune parlamentara.

Proiectul legii RCA a fost depus luni ca initiativa legislativa la Senat, urmand sa fie analizat de comisii in perioada imediat urmatoare, in regim de urgenta, conform News.ro

”Mare parte din probleme au fost rezolvate, au mai ramas cateva legate de cuantumul daunelor morale. Realist vorbind, nu cred ca poate fi votata de deputati pana la inceperea vacantei parlamentare”, a spus Arcas, pentru News.ro.

Proiectul de lege a fost intarziat dupa ce a fost retrimis de catre senatori la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), pentru modificari care sa tina cont de solicitarile asociatiilor de transportatori si a altor organizatii interesate.

Dupa mai multe runde de discutii, proiectul de lege a fost refacut si trimis din nou in Parlament, cele mai multe organizatii considerand ca actul normativ are o forma acceptabila.

Totusi, asociatile de transportatori cer urgentarea aprobarii actului normativ si au fixat un termen pentru votarea legii in parlament.
Astfel, daca legea RCA nu este votata pana in 5 iulie, transportatorii sunt gata sa declanseze un protest la nivel national.

”Urmarim modul in care se desfasoara discutiile, iar daca vedem ca discutiile nu avanseaza, vom face protest ca parlamentarii sa inteleaga importanta acestei legi”, a declarat luni, pentru News.ro, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu. Transportatorii anuntasera initial un protest pentru 18 aprilie, din cauza scumpirii accelerate a politelor RCA, insa in cele din urma au anulat miscarea de protest.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri