Protest in Capitala: 150 de persoane manifesteaza impotriva proiectului Legii vaccinarii

Aproximativ 150 de persoane manifesteaza, duminica dupa-amiaza, in Piata Victoriei, impotriva proiectului Legii vaccinarii, care prevede obligativitatea imunizarii copiilor.

Manifestantii se afla pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, iar circulatia rutiera in Piata Victoriei nu este afectata, informeaza News.ro.

Multi dintre participanti au venit la protest impreuna cu copiii lor.

Protestul s-a incheiat cu rugaciuni cantate de participanti.

Manifestantii, care au venit in urma unui apel pe Facebook, au pancarte cu mesaje precum: ”Pe copii ii protejeaza parintii, nu politicienii corupti”, ”Proiectul de legea privind vaccinarea obligatorie este ilegal, neconstitutional si abuziv”, ”Dreptul la alegere nu este negociabil”, ”Familia naste si isi creste copiii, nu statul”.

Citeste si:
Guvernul libanez a demisionat luni, după proteste
Guvernul libanez ar urma să...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Proiectul Legii vaccinarii prevede ca, in cazul vaccinurilor obligatorii, consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, iar sanctiunile pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor merg de la avertisment si pana la amenzi de 10.000 de lei. La inscrierea in unitatile de invatamant va fi solicitata o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor, iar in cazul in care schema nu este completa, este obligatoriu ca in maximum un an copiii sa fie imunizati. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Legea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2019.

Sursa foto: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri