Obiectivul anuntat de institutia europeana este de a acoperi 60% din fiecare piata nationala atat in termeni de subscrieri, cat si de volum al fondurilor unit-linked, scrie 1asig.ro. EIOPA a precizat ca urmareste sa identifice potentialele surse de dezavantaje pentru consumatori generate de colaborarea dintre asiguratori si furnizorii de servicii de management al activelor.

In mod special, EIOPA intentioneaza sa analizeze cum remuneratiile platite de managerii de active asiguratorilor pot influenta alegerea instrumentelor de investitii si, ulterior, efectele acesteia asupra alegerilor efectuate de consumatori. Evaluarea va avea in vedere trei aspecte cheie: existenta si caracteristicile remuneratiilor si stimulentelor; modul cum gestioneaza jucatorii din asigurari conflictele de interese si modul cum structureaza asiguratorii produsele de asigurari de viata unit-linked.

Evaluarea va fi efectuata in colaborare cu autoritatile nationale care vor identifica companiile ce vor participa, vor colecta datele si informatiile relevante si vor fi prima sursa de informatii pentru asiguratori in cazul eventualelor neclaritati. Companiile ce participa ar trebui sa furnizeze raspunsurile pana in luna septembrie a acestui an, rezultatele evaluarii urmand sa fie publicate la inceputul anului 2017.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Alex_Po / Shutterstock